Het scholenproject van KRC Genk 'FORZA FUNSPORT' zit erop. In totaal genoten meer dan 1000 leerlingen uit 22 Genkse basisscholen van een kwaliteitsvolle bewegingsvoormiddag op een unieke locatie. 

FORZA Funsport is een initiatief van KRC Genk in samenwerking met MOEV. Gedurende een voormiddag leggen leerlingen uit de 2de graad basisonderwijs een divers en amusant parcours af waarbij allerlei voetbalaspecten aan bod komen: behendigheid, techniek, kracht, sprongkracht, precisie, enz. Het overkoepelende doel van deze bewegingsvoormiddag is FUN!

Voorgaand aan het project werd er ook een win-actie opgezet waarbij één school exclusief vervoer kon winnen met de KRC Genk spelersbus. Nogmaals proficiat aan De Breg Eigenbilzen voor hun supercoole foto. 

 “Als grootste club van Limburg willen we onze verantwoordelijkheid opnemen en ijveren we mee voor een sterk gezondheidsbeleid op school. Het belang van voldoende beweging werd de voorbije jaren meer dan ooit onder de aandacht gebracht en hier willen wij als KRC Genk ons steentje in bijdragen. We beschikken over de nodige infrastructuur en het materiaal om de Genkse bassischolen te kunnen voorzien van een kwaliteitsvolle bewegingsvoormiddag.” aldus GENKIDS-coördinator Sara Blondeel.

“Wauw, wij zijn vorige week gekomen en nog steeds is het hét onderwerp in de klas. Ze vonden het ook fantastisch dat ze toevallig de spelers konden zien. Wat een topdag voor hen!” – Leerkracht

Bedankt aan Thomas Vanheusden voor de leuke foto's.