De eerste editie van het nieuwe scholenproject van KRC Genk ‘FORZA FUNSPORT’ zit erop.  Met meer dan 400 leerlingen uit 10 verschillende Genkse basisscholen kan er worden teruggeblikt op een geslaagde eerste editie.

FORZA Funsport is een initiatief van KRC Genk in samenwerking met MOEV. Gedurende een voormiddag leggen leerlingen uit de 2de graad basisonderwijs een divers en amusant parcours af waarbij allerlei voetbalaspecten aan bod komen: behendigheid, techniek, kracht, sprongkracht, precisie, enz. Het overkoepelende doel van deze bewegingsvoormiddag is FUN!

 “Als grootste club van Limburg willen we onze verantwoordelijkheid opnemen en ijveren we mee voor een sterk gezondheidsbeleid op school. Het belang van voldoende beweging werd de voorbije jaren meer dan ooit onder de aandacht gebracht en hier willen wij als KRC Genk ons steentje in bijdragen. We beschikken over de nodige infrastructuur en het materiaal om de Genkse bassischolen te kunnen voorzien van een kwaliteitsvolle bewegingsvoormiddag.” aldus GENKIDS-coördinator Sara Blondeel.

“Onze leerlingen keken er al weken naar uit om naar KRC Genk te mogen komen! Toen ze binnenkwamen in de hal vielen alle mondjes open. Wij vonden het alvast zeer fijn en komen volgend jaar graag terug!” – Leerkracht

In maart zal er ook een tweede editie plaatsvinden zodat alle Genkse bassischolen aan bod kunnen komen.