Voetjebal is de eerste en enige, door Sport Vlaanderen & FROS erkende, BMO-sportclub waar kinderen op een speelse, maar gestructureerde manier kunnen kennismaken met voetbal. Het ontstaan van Voetjebal ligt in Nederland en de organisatie is ondertussen ook 10 jaar actief in België. Ook in andere landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Oekraïne en Singapore vindt het zijn weg. Deelnemen bij Voetjebal kan van 2 jaar tot 5 jaar. Het verbeteren van de motorische vaardigheden bij kinderen is daarbij de topprioriteit. “Dit trachten wij te doen op een leuke, speelse en interactieve manier. Dat er bij elk kindje een ouder meedoet zorgt voor een mooi sportmoment tussen kind en ouder”, zegt Raf Caubergh – Zaakvoerder van Voetjebal België.

Voetjebal is vandaag op 35 locaties in Vlaanderen actief. Alle trainingen gaan steeds door op zaterdag- of zondagvoormiddag. De organisatie heeft de doelstelling om Voetjebal op nog meer plaatsen aan te bieden, zodat ook meer kinderen kunnen deelnemen aan de wekelijkse trainingen.

Om aan bekendheid te winnen, gaat Voetjebal voortaan in zee met met KRC Genk. “Alle kindjes die vanaf januari ’24 deelnemen aan Voetjebal op een locatie die gelegen is in de provincie Limburg zijn dankzij deze samenwerking automatisch Genkid”, geeft Tim Evens aan, Fan Service Manager bij KRC Genk. “Genkids zijn de jongste supporters van blauw-wit voor wie we elk seizoen een programma op maat voorzien doorspekt met voetbal en leuke randactiviteiten. Deelnemers aan voetjebal kunnen gebruik maken van het standaard Genkid lidmaatschap. Meer informatie over Genkids kan je vinden op www.genkids.be. Alle deelnemers worden ook tijdig door KRC Genk geïnformeerd.

Ben jij benieuwd waar je overal kan meedoen aan Voetjebal of wil je meer informatie, kijk dan snel op www.voetjebalbelgie.be. Inschrijven kan nog steeds, maar wacht niet te lang want de plaatsen zijn beperkt. De trainingen gaan midden januari van start, maar ook inschrijven voor een lessenreeks die later start (einde april of september) kan vandaag al.